vrijdag 27 mei 2011

hoe het waterschoenen-meisje toch nog een dame werd

in de zomer, of eigenlijk zodra en zolang de temperatuur het toelaat, loop ik op waterschoenen. dat doe ik al sinds mijn kindertijd en ik ben er eigenlijk nooit mee gestopt. 


waterschoenen bieden absoluut geen steun en comfort maar dat vind ik juist fijn want daardoor is het net of je op blote voeten loopt [dat is alleen niet fijn op kiezelpaadjes] waterschoenen zijn ook heel erg handig, in de regen of op de fiets in amsterdam als je weer over een van de vele bruggen moet die in de zomer natgespoten worden omdat ze anders niet meer open-en-dicht gaan en als ze vies zijn dan stap je er gewoon mee onder de douche. maar waterschoenen in de juiste vorm, kleur en maat zijn lastig te vinden en mijn voorraad is zo'n beetje op, dus ik had bedacht dat ik er ook maar weer eens een paar andere schoenen bij moest kopen. deze winter had ik mijn oog al laten vallen op een paar hele mooie swedish hasbeens, maar ja schoenen kopen via t internet is niet zo'n goed idee als je lastige voeten [breed +hoge wreef] hebt zoals ik, en eigenlijk zijn swedish hasbeens ook heel erg duur. mijn vreugde was dus ook groot toen ik van de samenwerking met de h&m las. en tegen al mijn principes in stond ik dus op de bewuste dag al voor 10 uur voor de h&m te wachten [gelukkig maar met een handje vol anderen, er waren dus geen duw en trek taferelen] de vreugde was snel voorbij toen ik mijn voet met geen mogelijkheid in deze schoenen gewurmd kreeg. en dat terwijl schoenen kopen in zweden me wel makkelijk af gaat, blijkbaar hebben zweedse vrouwen ook brede voeten? maar zijn de hasbeens echt gemaakt voor de europese markt. toen ik in het blogje van ingrid las dat ze klompen had gekocht bij het grote avontuur ben ik daar meteen heen gefietst. deze waren ook veel beter te betalen en met een minder hoge hak [wat heel fijn is want ik kan helemaal niet op hakken lopen] maar helaas, niet het juiste model in de juiste maat, maar ze gingen me bellen als ze weer nieuwe binnen kregen. en gister werd ik gebeld!!!


eigenlijk wilde ik met een dichte neus, want ik ben niet zo gecharmeerd van mijn tenen, maar ik vond deze gevlochten te leuk. dus dan maar de hele zomer nagels lakken, en even bijkleuren want die waterschoen staat nog steeds op mijn voet;-)

15 opmerkingen:

 1. Ze zijn geweldig...
  alhoewel ik ook erg
  voor waterschoenen ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn leuk, net zoals de rode nagels :-)
  Loopt dat nu comfortabel? Ik hou het toch liever bij de birckenstocks (of word ik nu gewoon oud?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze helemaal geweldig! Ben as-we-speak aan het zoeken op het net, ik wil ze ook!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooie schoenen heb je gekocht !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn geweldig!
  En jij een echte dame nu. Althans, je hebt damesvoeten. Verder kan ik het niet beoordelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie schoenen, zijn ze ook online te krijgen??

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi!!

  Dit weekend is het trouwens weer Holy Stitch. Vorig jaar kocht ik een hanger bij je die ik nog erg vaak draag. Jammer genoeg ben je er nu niet weer.

  Je blogje trouwens over Atari Teenage Riot: leuk! Dat roept herinneringen op! Was het tof?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, geweldig..en ..hoe herkennbaar *lach*..ik heb ook van de brede voeten..en loop niet graag met mij voeten/tenen te voorschijn ;O)
  Ze zien er superleuk uit je nieuwe anti-waterschoenen :O)
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ janny & hoepzika; het grote avontuur heeft een webwinkel, ik weet alleen niet of ze deze schoenen ook in t assortiment hebben, en je moet ze eigenlijk ook even passen want ze vallen heel verschillend de ene maat 39 is de andere niet.
  @ linda, atari teenage riot was geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zijn dit dan ook hasbeens? vind ze heeeeel mooi, zou ze graag ook willen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke schoenen zeg! Ik vond je waterschoentjes er ook al netjes uit zien eigenlijk :P Shows how much I know! Maar nette sandaaltjes hoor! En die teennagels lakken neem je dan gewoon voor lief ;) Maar die winkel is dus een aanrader begrijp ik! Ik bestel wel eens online schoenen voor brede voeten, bij Duo kun je dan ook checken hoe je je maat moet vaststellen, dus da's makkelijk. Maar gewoon eens een winkel binnenlopen is ook wel eens leuk natuurlijk! :)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hee dame ;-)

  Mooi hoor, en niks mis met die tenen!!
  Maar mocht je oude liefde nog niet geheel verdwenen zijn: ik heb nog zwarte waterschoentjes liggen in maat 39. Draag ze nooit meer, eigenlijk. Als ik jou er blij mee kan maken stuur ik ze met veel plezier naar je op! Geef dan maar even een seintje via mail of facebook.

  Groetjes,
  Anne-Lise

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi hoi,

  Ik vind je zwarte waterschoenen echt he-le-maal geweldig! Meestal vind je alleen die met een 'geweven' patroon, maar deze lijken echt meer op sandalen. Wat ik erg gaaf vind :-)

  Mag ik vragen waar je die vandaan hebt? Sowieso vind ik het lastig om zwarte waterschoenen (maat 39) te vinden, dus als je daarvoor nog tips hebt, hoor ik het graag!
  Groetjes,

  Maartje

  BeantwoordenVerwijderen