zondag 19 juni 2011

tijdens een regenachtig weekend


vrijdag avond werd mijn pakketje bezorgt dat ik had besteld bij frau tulpe. ik blij, en een doel voor een regenachtig weekend. tot mijn verrassing was de melody miller stof [die met de hoofden] in de verkeerde kleur geleverd, maar was dat eigenlijk de kleur die ik het liefst wilde maar die volgens de site uitverkocht zou zijn, ik nog meer blij;-)


gister dus maar gelijk een leuk bloesje gemaakt voor bélen en gelijk nog meer van deze stof [kokka] besteld [want hij was in het echt veeeel mooier dan op de foto] voor een rok voor mezelf.


voor het bloesje heb ik een t-shirt ruim overgetrokken op patroonpapier, met aan de voorkant 5cm extra, er een raglan mouwtje met paspelband aan gemaakt, en de hals en mouwen afgewerkt met vouw-elastiek, waardoor het gaat plooien. met een uurtje klaar [ ik was er alleen veel langer mee bezig omdat ik niet meteen de schaar in mijn mooie nieuwe stofje durfde te zetten en dus eerst een proefexemplaar gemaakt heb]

9 opmerkingen:

 1. Prachtig!
  Wat is Belèn ineens blond trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi shirtje en een mooie dochter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe stoffen! Ben gelijk op de site gaan kijken en oei, wat een boel moois!
  Je dochter lijkt een stuk blonder inderdaad. Dat is vast de invloed van de zomerzon. Leuk, zo'n zomers koppie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is inderdaad een heel mooi stofje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. in het echt is ze iets minder blond dan op deze foto. maar de zon doet wonderen. wie had dat ooit gedacht, dat ik een blond kind zou krijgen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige stofjes zeg, en een superbloesje! Ook een prachtig supermeiske trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen