dinsdag 17 januari 2012

freezer paper

ooit had ik eens ergens een paar velletjes freezer paper gekocht om opstrijk sjablonen te maken, maar ik was t een beetje vergeten. laatst kwam ik ze toevallig tegen en leek het me leuk om daar eens mee bezig te gaan. maar ja, als je dan een paar ideeën hebt dan doe je niet zo veel met die 5 velletjes. gelukkig heeft de moeder van een vriend een heel pak uit canada opgestuurd, dus voorlopig kan ik even vooruit.


eigenlijk is t heel makkelijk: je maakt een schets, trek deze over op een vel freezer paper, snij/knip de tekening uit, strijk het sjabloon op een t-shirt [voor een strak resultaat en om doordrukken te voorkomen strijk je ook aan de binnenkant een stuk freezer paper] breng textiel verf aan met een tamponneer kwast, laten drogen, freezer paper lostrekken en strijken aan de binnenkant om de verf te fixeren.
morgen eerst maar eens naar de hema om meer t-shirts te kopen;-)

3 opmerkingen:

  1. Ik gebruik daarvoor het verpakkingsmateriaal van printerpapier, dat heeft een soort waslaagje waardoor je het makkelijk op textiel strijkt. Werkt ook prima. Moet ik weer eens doen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen