zaterdag 19 juni 2010

scrabble hangers

eindelijk dan de eerste lichting scrabble hangers die wel gelukt zijn. het heeft even geduurd.  
aangezien ik niet de enige ben die scrabble hangertjes maakt en ik het altijd wel leuk vind om een beetje origineel te zijn, leek het me een leuk idee om kleine pen tekeningetjes te maken voor op de hangers, die overeen komen met de letter achterop; de a is van appel de b is van boom etc. dus ik een heleboel tekeningetjes gemaakt met ecoline, die allemaal best goed gelukt waren, toen smeerde ik er diamond glaze op, en daarin lost ecoline dus op :-# ook eerst een heel dun laagje [wat in eerste instantie wel werkte] en als deze droog was pas de dikke laag aanbrengen werkte niet echt.


hierboven de enige hanger die nog enigszins acceptabel is. de rest was zo erg uitgelopen dat ik ze afgeweekt heb. gek genoeg loopt de ene kleur ook meer uit als de andere. baal, baal, baal. maar toen vond ik op etsy kant en klare zelf klevende frontjes van resin die je op de scrabble steentjes kunt plakken. dus ik weer nieuwe tekeningetjes gemaakt en dit keer is het wel gelukt


op zich vind ik een handmatig aangebracht laagje wel iets mooier, juist omdat dit iets minder strak en perfect is. dus ik ga het nog een keer proberen, dit keer door eerst kopieën te maken [met het super kopieer  apparaat op m'n werk] voordat ik ze op plak, en dan maar hopen dat die inkt wel watervast is.

2 opmerkingen:

 1. O, wat maak je allemaal leuke dingen!
  In vind deze cupcakehanger superleuk!
  En de rest van je blog is ook niet mis :).
  T is beslist: ik word volger!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mejuffrouw Kip,

  Ik kwam je tegen en toen ik je profiel las, zag ik dat we best wel wat raakvlakken hebben. Nieuwsgierig geworden ben ik gaan snuffelen op je Blog en ik ben een fan!
  Ik vind je gepimpte Blog erg leuk, ik weet niet hoe deze er van te voren uit zag, maar dit is NICE! Ik heb me er nog niet aan durven wagen...ben bang dat ik straks alles kwijt ben!

  Ga zo door, ik zal je volgen vanaf nu.
  Groetjes Simone
  Siem & Zo

  BeantwoordenVerwijderen