zondag 24 juni 2012

tricot ellende

na mijn succesje van gister had ik de moed erin om ook vandaag iets te maken [en ik had ook de naaimachien enzo nog niet opgeruimd]
dit keer een soepjurk voor mezelf. overgetekend van een fijn zittend exemplaar en opgeleukt met mouwtjes van boordstof.


ik heb al eens eerder een poging gewaagd met tricot, zonder succes. vandaar dat t bij een paar pogingen is gebleven. en ook deze poging heeft de liefde voor tricot niet doen opleven.......

voor ongeduldige slordige naaisters zoals ik is het echt onmogelijk om met dit materiaal te werken, en dan heb ik alles nog lekker makkelijk met een zig-zag steek afgewerkt met elastisch biaisband, een van mijn andere 'favoriete' materialen. de tweelingnaald durfde ik nog niet aan, maar is misschien toch een beter alternatief voor de volgende keer. al komt die volgende keer niet snel denk ik;)

4 opmerkingen:

 1. moooooooooooooooiii!! Ik wil hem ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt herkenbaar!Maar wel een heel leuk resultaat joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De tweelingnaad is echt niet zo eng, je hebt er zelfs speciale voor tricot. Die werken wonderwel, gewoon twee bovendraden erin en verder stikken. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het eindresultaat mag er zijn, hoor! Ziet er mooi en netjes uit!

  Ik herken dit maar al te goed! Werken met tricotstof op de naaimachine, vooral met de tweelingnaald, is ook niet mijn sterkste kant. Alhoewel ik moet zeggen dat ik daar niet vaak gebruik van maak. Maar nu zal ik wel moeten...ben een jurkje voor mijn dochtertje aan het maken...moet alleen nog onder de naaimachine...tricotstof.

  BeantwoordenVerwijderen