donderdag 16 september 2010

herfstzin

over het algemeen ben ik best een liefhebber van de herfst. nou ja eigenlijk van het romantische geïdealiseerde herfst plaatje, van wandelen door de wind tussen de vallende bladeren, herfstgeur opsnuiven in het bos, kastanjes zoeken en stampen in de plassen en dat alles natuurlijk beschenen door een fijn herfstzonnetje en daarna thuis thee [of nog beter warme choco] drinken met zelfgemaakte appeltaart. 
maarja zo gaat het dus meestal niet. ik was ook nog helemaal niet toe aan de herfst en sinds we terug zijn van vakantie eigenlijk alleen maar heel hard aan het hopen op een beetje nazomer [met de hele dag het liedje zomer van roosbeef in m'n hoofd]. en omdat die maar niet kwam was ik al een week pis-sacherijnig. 
tot gister. 
ik was met bélen in de speeltuin en daar lagen ze ineens op de grond....


kastanjes

nu is het dus echt tijd om de realiteit niet langer te ontkennen. dus gister hebben we kastanjes en herfstbladeren gezocht, waar ik meer lol aan beleefde dan de 2-jarige waar je het zogenaamd dan voor doet;-) en heb me 's middags met een pot thee op de bank genesteld om een paar wanten te haken en dat terwijl bélen heel zoet met haar kastanjes aan het 'koken' was.

welkom herfst
nu je er toch bent ga ik van je genieten


3 opmerkingen:

 1. Leuk! IK heb de herfst nog niet omarmd. Mijn boevemans is eind van de week jarig en we hebben altijd stralend zomerweer op zijn geboortedag dus daar hoop ik nog steeds op.
  Wat een superschattig fisherprice kookplaatje trouwens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook nog niet into de herfst.
  7 jaar geleden zijn wij getrouwd op de 19e september en het was 30 graden... Ik denk wel dat je gelijk hebt en dat we niet meer moeten hopen op zomerdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem met spijt afscheid van de zomer en haar warme temperaturen, maar kijk toch ook uit naar de herfst en de winter. Sjaals, handschoenen, mezelf lekker induffelen voor ik de deur uit ga! En ook: langer avonden vol handwerkgenot :-)

  BeantwoordenVerwijderen