dinsdag 6 april 2010

slaapzak met mouwen

de lente is nog maar net begonnen en er zijn meteen nergens meer slaapzakken met mouwen te krijgen. en juist op dit moment is mijn dochter echt uit haar slaapzakken gegroeid. ik had natuurlijk eerder actie moeten ondernemen maar met veel rekken gingen haar benen er altijd nog net in, maar nu werd het toch wel een beetje zielig om haar zo opgevouwen in bed te leggen. omdat juist haar armen altijd boven de dekens liggen is de mouwloze slaapzak niet aan haar besteed.

dus had ik een hele goede reden om achter de naaimachine te kruipen voor een paar slaapzakken met mouwen [al is mouwen aanzetten nou net niet mijn favoriete bezigheid]
ik heb de enige slaapzak die nog enigszins past als uitgangspunt genomen en op patroon papier overgetrokken met aan alle kanten wat extra ruimte voor naden en de groei [dit vooral in de lengte].
de stof die ik gebruikte is van een oud dekbedovertrek die ik op de noordermarkt kocht  toen ik zwanger was. inmiddels is het ook al verwerkt tot wiegdekentje en jurkje voor toen bélen nog heel klein was, en nog steeds is t niet op!
ook heb ik de slaapzak gevoerd met een dunne fleece deken van de ikea [was maar 1,99] en ruitjes katoen.
ik ben best blij met t resultaat en ben aan nummer 2 begonnen, alleen hierbij ga ik niet meer alle laagjes stof  doorstikken zoals ik bij dit exemplaar gedaan heb dat was me toch een beetje te veel werk.
foto's volgen als het klaar is.
groetjes

5 opmerkingen: