maandag 3 mei 2010

mejuffrouw kip labels

sinds ik handiger wordt op de naaimachine en ik mijn maaksels ook wel eens kado geef, vind ik eigenlijk dat ik labels nodig heb. natuurlijk wil ik het liefste van die hele mooie met ingeweven logo, die je op het internet kunt bestellen. maar ja, dan ben je minstens 100 euro verder en dat vind ik toch een beetje veel. 
dus ik was heel erg blij toen ik in blog wereld een aantal tutorials vond over hoe je zelf labels kunt maken, o.a. die van mme zsazsa.
de methode met het transferpapier en de printer viel meteen af, omdat de inkt van mijn printer op is. de stempel variant leek mij dus een betere optie. laatst had ik al een stempeltje gemaakt van mijn mejuffrouw kip logo [het logo had ik trouwens al eerder dan de naam, omdat mijn initialen m.k. zijn en ik toen ik vroeger op de kunstacademie zat mijn werk altijd met de m en de k aan elkaar geplakt signeerde. er zat een keer een vlekje in de m en toen dacht ik heej, zo lijkt t net een kip! toen ik een naam zocht voor mijn blog dacht ik aan deze kip en m.k. zijn natuurlijk ook weer de initialen van mejuffrouw kip, dus zodoende] vandaag had ik band gekocht op de markt en nu ben ik de hele avond druk aan het stempelen. hier het resultaat.


[de oranje versie heeft mijn voorkeur]
]

ik gebruik stempelinkt van colorbox crafter's voor hout en textiel [nadat je deze inkt gestreken hebt is hij watervast]


het band heb ik aan de achterzijde verstevigd door er een stukje vlieseline op te strijken. eerst had ik de voor en achterkant helemaal aan elkaar geplakt met een stukje opstrijk zoomband van ikea maar dit geeft toch een minder mooi resultaat. 
het enige min puntje is dat de labels redelijk groot zijn. misschien ga ik  nog een keer proberen een kleinere stempel  te maken [al was dit exemplaar al een ongelofelijk priegel werk] en deze op smaller band stempelen, maar voorlopig heb ik tenminste iets. 
en ooit zijn de veel te dure ingeweven labels misschien wel een leuk verjaardagskado.

7 opmerkingen:

 1. Ja zeg, serieus, ik vind jouw label zooo tof! En dat verhaal erachter nog meer. Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind de labels en ook je logo-ke "kei-gelukt" en ook ik ben vooral fan van het oranje exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk gedaan!!! zeker met die stempel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verhaal achter het logo!

  En wie weet ... mijn man heeft mij m'n labels cadeau gedaan voor mijn verjaardag. Waarom die van jou niet? 't Is bijna Moederdag. Misschien moet je hem (of de kids) maar een hint geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoho Mme Li,

  Breng mn vriendin nou niet op ideeen ;)

  De labels zijn prachtig zoals ze zijn haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, jouw initialen en de naam (mej. kip) en de tekening allemaal in zo'n veelzeggend label verwerkt, waauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi, hi, wat grappig, mijn initialen zijn ook MK ;) De labels zijn erg leuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen