zondag 24 oktober 2010

nodig

geen spannend project dit keer maar gewoon nuttig

dit


wordt


dit

omdat ik al een stapel rompers in de volgende maat had gekocht maar we nu druk bezig zijn de 2-jarige uit de luiers te krijgen. en als ze roept 'plassen' heb je ongeveer 5 seconden om de wc te bereiken, dus dan helpen die drukkers tussen de benen niet echt mee;-) een nodig klusje dus voor als ze nodig moet.

maar hier een vraag: heeft iemand tips voor het naaien van tricot. gewoon op de naaimachine [ik heb geen lockmachine] ik heb namelijk het probleem dat de stof heel erg uitrekt door het transport van de naaimachine. ik gebruik een gewone zigzagsteek want toen ik een lock/siersteek gebruikte werd het nog erger. ik hoop dat iemand me kan helpen. dan wacht ik nog even met de rest van de stapel.

3 opmerkingen:

 1. Heb je geen speciale stretchsteek op je naaimachine? Die werkt bij mij altijd perfect.
  Zo niet dan misschien met een stukje rekbaar biasband erlangs, dat scheelt allicht lijkt me?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey,
  ik gebruik een tweelingnaald (gewoon id veritas verkrijgbaar). Dat is een dubbele naald. Je moet dan twee bobijntjes draad gebruiken. Maar daar voor heb je een naaimachine met twee bobijnhouders (dat ijzeren staafje waar je je bobijn op zet) nodig. Als je dat niet hebt, kan je zoals ik, twee spoeltjes boven mekaar op die ene houder zetten. Effect met tweelingnaald: voor op je stof twee keer rechte steek naast mekaar, achter op je stof zigzag.
  Aangezien je probleem vooral is dat het te hard rekt of schuift, moet je misschien op zoek gaan naar een voetje voor rekbare stoffen (naaiwinkel). Dat zou ook helpen.
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb ik destijds ook gedaan met al de body's van de dochter. Mijn machine hobbelde ook, bij sommige zogoed als niet en bij andere dan weer wel. Ik gebruikte de locksteek voor stretschstoffen. Na het wassen zijn de meeste wel redelijk plat geworden.

  BeantwoordenVerwijderen