zaterdag 16 oktober 2010

project dyane en de achterbank

mijn lief en ik rijden al jaren eend (geit voor de belgen onder ons;-) ja, we behoren tot die gekken die in niets anders dan een citroën a-type [2cv, dyane, ami] willen rijden.  voordat we de eend hadden waar we de afgelopen jaren in rijden, hadden we een dyane [en een acadiane, de bestel versie, maar daar kun je maar met z'n 2 in dus die hebben we helaas verkocht toen er gezinsuitbreiding kwam] 

 onze dyane tijdens een vakantie in z'n natuurlijke habitat

old timers hebben zo af en toe groot onderhoud nodig, maar dit is gelukkig de hobby van mijn lief. wat begon als groot onderhoud aan de dyane, liep al snel uit op een fikse restauratie en uiteindelijk op vervanging door en restauratie van een nog ouder type. dit hele proces neemt al enige jaren in beslag en het zal ook nog wel even duren voordat de dyane weer op de weg rijdt. en tegen de tijd dat ie klaar is durf ik er waarschijnlijk niet in te rijden omdat ik veel te bang ben dat ik m stuk maak;-) maar dat ter zijde.
de afgelopen weken was de bank bekleding aan de beurt. je kunt natuurlijk gewoon nieuwe bekleding kopen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker [en vooral in de zomer ben ik straks heel blij dat we van die zwarte skai bekleding, waar je met je blote benen aan vast schroeit, verlost zijn] de stof heb ik jaren terug toen we nog op een heel klein kamertje in amsterdam-noord woonden gekocht om zitkussens van te maken. maar bij gebrek aan een naaimachine en blaren op de vingers na het naaien van een paar steken op de hand, het is namelijk zonnescherm stof, is de stof onder in de stofjes bak beland. nu hebben we gelukkig wel een stevige naaimachine dus behalve dat je na elke meter naaien een nieuwe naald moest inzetten vormde de stugge stof [soms 2 lagen + schuimrubber + katoen] geen probleem. mijn taak was vooral die van vasthouden, aangeven, meekijken en adviseren, want mijn lief is gelukkig ook heel handig op de naaimachine. 

en dit is het resultaat:
ik vind m echt super cool!
nu de voorbank nog. maar eerst is het mijn beurt op de naaimachine want bélen heeft een nieuwe winterjas nodig.

12 opmerkingen:

 1. Zelf ook fervent eendrijders geweest! Het is een fantastische wagen en niet te geloven dat ie niet meer gemaaakt wordt!
  De bank is echt perfect: complimenten!
  Veel plezier en lieve groet, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit wordt de hipste geit die er rondrijdt! Knap gedaan, heel netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel onze familie reed met eenden vroeger ! We zijn er ooit met ons vijven mee gaan kamperen in zuidfrankrijk, met tent en bagage en al !
  In B zeggen ze ook eend zenne : soms eend, soms geit. ik ben niet genoeg op de hoogte van de verschillen ( al weet ik wel dat mijn tante zo 1 als jij had, een groene. En wij hadden een gele, maar die was afgeronder, vooral aan het dak )
  Mijn broer heeft ooit nog met een lichtblauwe met laadbak gereden en heeft tot 3 jaar geleden gereden met de mooiste auto ooit : geen eend, maar van dezelfde familie .... een citroën DS !$

  Die bank is heel erg geslaagd trouwens !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat een stof. Wat een project. Wat een hit!
  Fantastisch zeg...daar ga je veel veel plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Via via kwam ik op je blog terecht. Gaaf bankje!! Leuk blog ook, ik ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een geweldige stof! Wat een leuke auto krijgen/hebben jullie zeg! Kun je wel een autostoeltje vastmaken want toe waren er toch nog geen autogordels achterin?

  Even een ander vraagje; hoe bevalt de nieuwe pfaff? Ik zag bij de naaiwinkel dezelfde staan en twijfel of ik de mijne (pfaff 1197) ga inruilen voor de jouwe zeg maar. Die van jou kan net wat meer en heeft ook een dubbel stoftransport.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh wauw, helemaal geweldig! Ook, die zou ik ook wel willen maken voor mijn mans.

  Mijn mans rijdt in een eend, charleston: zwart met rood. En die gaat nu ook de revisie in. Helaas kan ze dat niet zelf. Nog een tip waar dat te laten doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ bloem: mij bevalt de 1212 heel goed, vooral dat dubbel transport is heel erg fijn, je hebt dan toch veel minder dat dingen gaan verschuiven (en dat is heel handig voor een luie naaisters zoals ik die te weinig spelden gebruikt en al helemaal geen zin heeft om eerst te rijgen;-)
  en over dat autostoeltje; we hebben er een die je met een heupgordel vast kunt maken en die kun je gewoon achterin monteren. het was lastiger toen de baby maxicosi in de eend moest want die paste niet tussen voor en achterbank, dus dat betekende dat ik een half jaar op de achterbank gezeten heb;-)

  @ effie: duckservice is een goede maar niet al te goedkope eendengarage in t oosten van t land. maar je kunt ook even op 2cv.nl kijken daar staat een overzicht op van alle garages die er zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super mooi geworden...mijn eend had blauwe bloemen bekleding..maar dit is veel toffer!

  Fijne zondag,
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O jee, wat een bank! Zo zalig, zeg! Ik zou ook wel zo'n stofje verkiezen boven dat zwarte leer. Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankje voor je reactie op de machine. Ik ga de machinewinkel maar eens bellen voor een afspraak want dat dubbel transport lijkt mij ook wel wat.
  Spelden en rijgen is ook niet mij hobby, dus als dat niet meer hoeft zou ik al heel blij zijn.

  Goh, dat er al gordels achterin waren in de eendtijd, dat had ik iet verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O heeeerlijk die bekleding!! Zoiets zou ik wel in ons kevertje willen, maar ik denk dat vriend-lief daar niet zo blij van wordt ;)

  BeantwoordenVerwijderen